Madickens mamma är en dum kviga som heter Ronja!

31 jan, 2014 i Allmänt | 2 kommentarer »

 

Madicken

I går strax efter lunch hade Ronja kalvat, cough en liten vilsen kvigkalv. Hon irrade runt i koskocken. Inga moderskänslor eller någon modersinstinkt från hennes mamma. Det är så trist att se det lilla livet bli helt ignorerat av sin mor.

Vi fick ordna kalvbox i lösdriften och hjälpa kalven, nurse som jag döpt till Madicken, att dia. Förhoppningen är att kvigan (som nu är ko) ska känna att det är skönt när spänningen släpper i juvret när kalven diar. Då kanske kalven kan stjäla sig några slurkar när den blir äldre och på så sätt klara livhanken. Tilläggas ska att Ronja är en väldigt snäll ko att hantera. Inga sparkar när jag skulle hjälpa Madicken att hitta spenarna.

Verkligen tokigt att de blev tjuvbetäckta så att de kalvat alla tre nu i smällkalla januari. De andra två vildbasarna mår hur bra som helst. Trots kyla och snöstorm. Tacksam att vi har en större lösdrift åt dem i år. Och jättefin halm.

 

2 Comments

Lotta kuylenstierna
jan 31, 2014 at 3:47 e m

Ta väl hand om de små liven!!
I nästa film om pilgrimsvandring kan man väl lägga till var mam ev kan bo då själva vandringen ju är en bra bit från stan..


 
Christina
jan 31, 2014 at 3:57 e m

Jag skulle naturligtvis ha skrivit om att man kan sova gott i vårt gästhus!