Jordgubbar på självplock i Stockholms län

Välkommen ut till Orkesta-Lundby för att själv plocka och njuta av solmogna och söta jordgubbar.  Jordgubbarna odlas i första hand för självplock i Vallentuna norr om Stockholm.

Jordbubbskorg

Självplock jordgubbar  2018 års säsong. Inga bär, torkat bort!

BÄSTA KUNDER Vi vet ännu inte om det blir någon säsong i år men vi hoppas!

I år har vi TORRT. Vi avvaktar och hoppas att det ska kunna bli några liter. Ser bekymmersamt ut.

De första bären plockas normalt året efter plantering. Eller som på den senaste åkern två år efter plantering då de bär som fanns angreps av svamp redan som kart.

Kolla alltid facebook ”Orkesta Lundby Gård”  innan ni åker hit så att det är öppet och för besked om tillgång av bär!      

Övrigt om självplock av jordgubbar

Vi välkomnar gärna barnfamiljer eftersom vi brinner för att barn (och vuxna!) ska ha en känsla och kunskap om hur det växer och varför! Vi uppmanar dock alla att gå varsamt i fältet. Ju mindre skada (trampskada) som bären utsätts för ju bättre är det. Bland annat är skadade bär en inkörsport för skadegörare. Tänk på att barnen helst ska ha gummistövlar i jordgubbslandet.

Hitta till jordgubbslandet

Enklast med GPS. Korrekt adress är Orkesta-Lundby 1, and Vallentuna.

Du åker till Vallentuna, sen mot Lindholmen, följ därefter skyltar mot Orkesta kyrka, öster om kyrkan finns en skylt mot Lundby som du följer och slutligen egna skyltar om självplock av jordgubbar fram till jordgubbslandet. Det är cirka 1300 meter från avtagsvägen vid kyrkan. På sidan kontakta oss hittar du länk till karta.   Hjärtligt välkommen önskar jordgubbsodlarna Christina och Brian på Orkesta Lundby.